Nieuwe locatie voor de kunstuitleen

 

IMG-20160526-WA0005

Gisteren opende de kunstuitleen haar deuren op een nieuwe locatie. In plaats van achterin het bibliotheekgebouw, zit de kunstuitleen nu beneden bij de volksuniversiteit. Er is een aantal weken flink verbouwd, en het resultaat mag er zijn.

De wens om naar de begane grond te gaan leefde al langer. Toen de kunstuitleen eerder tijdelijk in het congrescentrum was gehuisvest, liepen ineens veel meer mensen naar binnen. Dat kwam doordat de kunst in het congrescentrum van buitenaf zichtbaar was.

Directeur Herbert Bos en ik hebben samen gezocht naar mogelijkheden. De kunstuitleen is de laatste jaren al steeds nauwer gaan samenwerken met de volksuniversiteit en de muziek- en dansschool. Het lag voor de kunstuitleen dan ook voor de hand om zich ook in de cultuurplint te vestigen. Dat betekende twee vliegen in een klap: naast de wens om naar de begane grond te verhuizen, leeft ook al langer de wens om de cultuurplint levendiger te krijgen.

Twee weken geleden vond de verhuizing plaats. Voor de officiële opening van gisteren heeft de kunstuitleen dus al even kunnen proefdraaien. Het verschil was direct te merken: het bezoekersaantal nam gelijk toe. Dat biedt goede hoop voor de toekomst.

En ook de plint ziet er in die hoek een stuk leuker uit. Ik kan iedereen aanraden een kijkje te gaan nemen. Het komende jaar gaan we kijken hoe we ook de rest van de plint aantrekkelijker kunnen maken.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s