Opnieuw mensen omgeschoold naar ICT

Vorig jaar schreef ik over de eerste groep mensen die we hebben omgeschoold om te kunnen werken in de ICT. Afgelopen week mocht ik opnieuw een groep mensen een certificaat uitreiken. Ook deze mensen hebben zich gedurende enkele maanden fulltime keihard ingezet om zich om te scholen.

Om dit mogelijk te maken werken we samen met partijen als het UWV, MBO Almere Buiten en Fastlane. En het Almeerse bedrijfsleven. Zo zorgen we samen voor een zo goed mogelijke match tussen de kwaliteiten van de deelnemers en openstaande vacatures.

De meeste deelnemers hadden nog geen enkele ICT ervaring. Dan is het flink pittig om vanaf het begin iets nieuws te leren. Na maanden bikkelen hebben ze hun opleiding afgerond en zijn ze klaar voor een baan. Een mooi en bijzonder moment. Op naar een baan!

Dat gaat vast en zeker lukken. De mensen die we vorig jaar hebben omgeschoold, hebben allemaal een baan gevonden. Dat biedt perspectief. En om de kansen zo groot mogelijk te maken, hebben de deelnemers direct kennis kunnen maken met verschillende Almeerse bedrijven met vacatures. De bedrijven hebben zich eerst gepresenteerd, en in de middag zijn er verschillende gesprekken geweest.

Ook deze keer waren de deelnemers enthousiast over het traject en hun kansen op een baan. We gaan er dus zeker mee door. Volgend jaar willen we in ieder geval vier groepen deelnemers de kans bieden zich om te scholen naar ICT. Een mooi vooruitzicht voor 2022!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s