De kunstuitleen gaat verhuizen!

Het leek een noodoplossing voor ‘the time being’, de tijdelijke huisvesting van de kunstuitleen in het congrescentrum in 2013. In verband met een verbouwing moest de kunstuitleen haar vaste locatie op de 1e verdieping naast de bibliotheek Stadshart voor een korte periode verlaten. Bij een tijdelijke verhuizing leven er begrijpelijkerwijs altijd zorgen over verlies van klandizie: vinden mensen ons nog wel op de andere locatie?

Onverwacht bleek de tijdelijke plek in het congrescentrum echter een schot in de roos: de kunstuitleen zat daar op de begane grond, en kon zo de aandacht trekken van mensen die buiten liepen. Iets wat op de 1e verdieping achterin een stuk lastiger is. Dat bleek ook wel toen de kunstuitleen weer op hun vaste locatie zat: vanaf toen liep het een stuk minder.

De kunstuitleen heeft me daarom gevraagd mee te denken over een nieuwe locatie op de begane grond, het liefst wel in het Stadshart. Zodat ze zichtbaarder zijn, en daarmee meer klanten trekken. Samen hebben we een aantal opties bekeken.

Nu is de cultuurplint (bij de schouwburg en de volksuniversiteit) niet het meest levendige stukje van ons Stadsplein. Het is een wens van velen om daar wat meer reuring te krijgen. Dat bood kansen. Zeker nu de kunstuitleen de afgelopen jaren nauwer is gaan samenwerken met de volksuniversiteit. Beide partijen wilden daarom graag dichter bij elkaar in de buurt zitten.

En dus gaan we verbouwen. De kunstuitleen komt binnenkort op de begane grond, ter hoogte van de volksuniversiteit. Past mooi binnen het streven naar meer leven in de cultuurplint. En het scheelt ook nog eens huur, doordat beide instellingen op dezelfde locatie komen te zitten. Wie weet is een dergelijke samenwerking ook voor anderen mogelijk. De komende tijd gaan we daarom kijken wat er nog meer kan met de cultuurplint!

One thought on “De kunstuitleen gaat verhuizen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s