Ondernemers bedankt!

Ieder jaar zetten we op de derde vrijdag van november onze ondernemers in het zonnetje. Net als in de rest van Nederland vieren we dan de dag van de ondernemer. Met het team van economische zaken bezoeken we ondernemers door heel Almere om ze te bedanken voor hun inzet. Zelf ging ik langs bij Boetech en Flamco, twee bedrijven in de maakindustrie. Het was interessant om te zien met welke ontwikkelingen en innovaties zij zich bezig houden.

’s Middags lunchte ik met de Almeerse onderneemsters en managers die dit jaar genomineerd waren voor de Zakenvrouw van het jaar 2022 Flevoland. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. Ook dit jaar waren er weer echte parels uit onze stad genomineerd. Tijdens de lunch werden ervaringen gedeeld, teruggeblikt op de verkiezing en natuurlijk lekker bijgekletst. Ter plekke kwamen al goede mogelijke oplossingen op tafel voor een aantal uitdagingen die de onderneemsters hadden.

We eindigden de dag in de Sharp Business Lounge van Almere City voor de kers op de taart: het bekend maken van de winnaars van de Almeerse onderneming van het jaar 2023. Een jaarlijkse verkiezing georganiseerd door de gemeente samen met het ondernemersnetwerk VBA. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat we de uitslag bekend konden maken zonder dat er coronamaatregelen golden, en dat was goed te merken. De avond was drukbezocht en de sfeer zat er goed in.

Voor de genomineerden en hun aanhang was het natuurlijk een spannende avond. Met de jury hebben we alle bedrijven bezocht en een beoordeling gemaakt. Ik waardeer enorm dat een aantal betrokken Almeerders met zicht op ondernemerschap tijd vrijmaken om deel uit te maken van de jury. We hebben 9 bijzondere, innovatieve en bij Almere betrokken bedrijven gezien die ieder hun eigen bijzondere verhaal hadden.

Naast de beoordeling door de jury kon er online gestemd worden op de genomineerden. In drie categorieen maakten we uiteindelijk een winnaar bekend: starter, kleinbedrijf, en midden- en grootbedrijf. De winnaar van de laatste categorie is genomineerd voor de verkiezing van de Flevolandse onderneming van het jaar tijdens het Flevopenningengala. Voor de starter van het jaar waren Mojo Mate, Strand 22 en Indoor Mountainbike genomineerd. Alle drie bedrijven die behoorlijk wat doorzettingsvermogen hebben getoond. De winnaar is Strand 22 geworden. In het kleinbedrijf waren Sharp Business Point, Babylon Daken en Qua-vac genomineerd, en won Qua-vac. Genomineerd voor de categorie midden- en grootbedrijf waren Gaiyo, 999 Games en GPS buddy. Winnaar werd 999 Games.

Al met al hebben we een erg geslaagde dag gehad, en onze ondernemers even goed in het zonnetje kunnen zetten. Daar kunnen we met elkaar nog even van nagenieten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s