Innovaties met KvK business challenge

Almere had het afgelopen jaar de primeur om als eerste gemeente in Nederland samen met de KvK een business challenge te organiseren. De 4 Almeerse bedrijven Hemubo, Enreach, SenS Marketing en de Flevo Timmerfabriek formuleerden een innovatievraagstuk dat in de markt is gezet. Online konden startups en MKB bedrijven reageren, nationaal en internationaal.

Zo’n eerste keer is altijd best even spannend. Je weet aan de voorkant niet of het wat gaat opleveren. Maar de resultaten waren indrukwekkend. Na het plaatsen van de business challenges op social media is er ruim 3 miljoen (!) keer belangstelling getoond. Op alle 4 de vraagstukken kwamen vele reacties binnen. Na een dikke maand online chatten met ondernemers en startups die mogelijke innovatieve oplossingen hadden, maakten de 4 Almeerse bedrijven een selectie van partijen waar het gesprek verder mee is gevoerd.

Mooi te zien is dat voor alle innovatievraagstukken een oplossing is gevonden. En dat in een korte tijd! Rondom de vraagstukken zijn nu nieuwe samenwerkingen ontstaan met innovatieve startups en MKB bedrijven, nationaal en internationaal.

Dat smaakt natuurlijk naar meer. Goed voorbeeld doet volgen, en andere gemeenten hebben aangegeven ook graag een business challenge te organiseren. En wij gaan natuurlijk voor een tweede editie!

We zijn dus opnieuw op zoek naar Almeerse bedrijven met innovatievraagstukken. Ben jij of ken jij zo’n bedrijf? Schroom niet en meld je aan! De 4 bedrijven die hebben deelgenomen aan de eerste editie zijn alle 4 blij met het resultaat en de nieuwe samenwerkingen. In een korte tijd krijg je de kans om op een leuke manier nieuwe innovatieve ondernemers te leren kennen en samen te werken om in een korte tijd tot iets nieuws te komen.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via deze link:

https://www.onderneeminalmere.nl/nl/themas/startups-en-scaleups/kvk-business-challenge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s