Innovation Hub Almere geopend

Almere heeft sinds kort een Innovation Hub. En dat is hard nodig. Onze stad kende nog geen plek waar innovatieve ondernemers, studenten en ervaren bedrijven elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Terwijl dat zo belangrijk is om innovatie te stimuleren. Gelukkig is die plek er nu wel in Newday Offices, vlakbij station Almere Centrum.

Innovatie is enorm belangrijk voor onze economie en de verdere ontwikkeling van onze maatschappij. Het afgelopen jaar hebben we door corona mogen merken wat innovatie bijvoorbeeld het afgelopen decennium voor ons heeft betekend. De economie heeft klappen gekregen en vele ondernemers hebben het nog steeds zwaar. We kunnen allemaal niet wachten tot we gevaccineerd zijn.

Toch heeft technologie ervoor gezorgd dat onze economie relatief goed bleef draaien. Stel je eens voor wat er gebeurd zou zijn als we niet thuis hadden kunnen werken. Was het virus 10 jaar eerder gekomen, dan waren de klappen nog veel groter geweest. Dankzij allerlei digitale ontwikkelingen hebben we in afzondering nog vanalles kunnen doen. Het laat ook zien dat het ontbreken van àlle menselijke contact ook niet werkt. De verwachting is dat er straks een combinatie ontstaat van thuiswerken en op de werkplek.

Ook voor innovatie blijft de ontmoeting belangrijk. De Innovation Hub, een initiatief van de Flevolandse Ontwikkelingsmaatschappij Horizon, creëert een plek voor die ontmoeting. Startups kunnen er niet alleen werken aan hun innovatieve nieuwe dienst of product, maar ook contact leggen met andere innovatieve ondernemers, studenten of mensen uit het bedrijfsleven. En ze kunnen er terecht voor cursussen, coaching en andere nuttige diensten.

Kortom, een leuke nieuwe plek in Almere voor iedereen die zich met innovatie bezig houdt. Ben je geïnteresseerd wat de Innovation Hub te bieden heeft? Ga gerust een keer langs, de deur staat open!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s