Technisch personeel gezocht? Help ons u te helpen!

De economie van Almere groeit al twee jaar op rij het hardst van Nederland. Het gaat goed, veel mensen hebben een baan. En voor bedrijven is het steeds lastiger om personeel te vinden.
In de techniek speelt dit zeker. Veel bedrijven hebben openstaande vacatures die ze niet weten in te vullen. Gisteravond was ik bij een bijeenkomst met scholen en bedrijven in de techniek. Toen ik de vraag stelde wie er namens een bedrijf aanwezig was, gingen aardig wat handen omhoog. Vervolgens stelde ik de vraag welk bedrijf op dit moment geen personeel zoekt. Alle handen weer naar beneden. De vraag naar personeel is enorm.

Dat was ook de reden om bij elkaar te komen. Technische opleidingen trekken nog te weinig leerlingen. Dat is een landelijk probleem, en het Rijk gaat om die reden investeren in het techniekonderwijs. Wel vraagt het Rijk dan ook om een bijdrage van het bedrijfsleven van 10%. Dat kan in natura, bijvoorbeeld door stageplekken te bieden, lessen te verzorgen of een bijdrage te leveren in de loopbaanorientatie van leerlingen.

In Almere hebben alle VMBO-scholen en het MBO de handen ineen geslagen om techniekonderwijs meer op de kaart te zetten, en tegelijkertijd beter te laten aansluiten bij het bedrijfsleven in de omgeving. Daarbij is ook nagedacht over hoe je meer leerlingen kunt aanspreken. Zo heeft het MBO nu de combinatie Zorg en Techniek gemaakt. Bij het Rijk kan een bijdrage gekregen worden van 3 miljoen. Randvoorwaarde is dus een bijdrage van het bedrijfsleven van E300.000.

De bijeenkomst deze week was goed. Ondernemers dachten mee, en samen zijn er mooie stappen gezet om tot de benodigde bijdrage van het bedrijfsleven te komen. Maar alle hulp is natuurlijk welkom! We hebben nog tot 1 oktober om de benodigde bijdrage rond te krijgen. Helpt u mee? Aanmelden kan via sterktechniekonderwijsalmere@gmail.com!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s