Hallo Almere!

Ineens is het dan zover: een eigen huis in de stad waarin ik sinds enkele maanden met veel plezier werk. En binnenkort dus ook woon. De lange, mooie zomer gaf de gelegenheid om veel naar buiten te gaan en inwoners en ondernemers te ontmoeten. En meer over de stad te leren.

De afgelopen 12 jaar ben ik regelmatig in Almere geweest op bezoek bij vrienden. We sporten graag in het bos, nemen een duik in het Weerwater of gaan met de kinderen de stad in. Tijdens fietstochten was me al vaker opgevallen dat in Almere veel kan, dat mensen zelf hun woning kunnen bouwen en dat er opvallende architectuur is.

Nu maak ik ook kennis met bijzondere gebieden als Oosterwold, Duin en de Regenboogbuurt. Mijn enthousiasme over Almere is alleen maar gegroeid. Wat een diverse stad, waar veel kan en veel gebeurt! Dat kan dankzij betrokken inwoners, die durven, proberen, pionieren. Hun thuis vinden in een gebied waar net de eerste woningen uit het zand zijn opgetrokken. En zich vervolgens inzetten om de buurt ook voor anderen een thuis te laten zijn. De Almeerders hebben mijn hart veroverd.

Nu ik een huis heb gekocht in Almere en afgelopen maandag de sleutel heb gekregen, zijn er al mensen die me Almeerse noemen. Hoewel het me enorm welkom doet voelen, doe ik dat nog even niet. Niet zolang ik niet daadwerkelijk in Almere woon, slaap, leef. Gelukkig duurt dat niet lang meer! Nog een paar weken flink klussen, en dan verhuis ik. Dan noem ik Almere vol trots mijn nieuwe thuis. En ontmoet ik zeker nog veel meer mensen, dan in mijn eigen buurt, in de supermarkt en op de plekken waar ik mijn vrije tijd ga doorbrengen. Ik kijk er naar uit!

One thought on “Hallo Almere!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s