Brings back memories

Ook deze zomer plaatst D66 Amstelveen wekelijks een zomercolumn. Na dat raadslid Annemieke van der Vet en commissielid Paul van Roermund voorgingen, deze week de mijne. Komende weken kun je de columns van de overige fractieleden teruglezen via de website van D66 Amstelveen

Op het raadhuis kan het verschil deze week niet groter zijn. Ieder jaar heeft Amstelveen haar ‘Algemene Beschouwingen’ de woensdag voor het zomerreces. Daarin bepalen we welke richting we het volgende jaar (2018) op gaan. De weken ervoor is het een drukte van belang: alle fracties bereiden zich voor, maken moties, overleggen met andere fracties. Iedere partij probeert zo veel mogelijk te realiseren en loopt de deur bij elkaar plat.  

En direct daarna is het reces, en schoolvakantie. Iedereen gaat op reis, uitrusten voor volgend jaar. Het zal een extra druk jaar worden, want in maart zijn de verkiezingen alweer. Hoeveel rustiger het op het raadhuis nu ook is, dat de verkiezingen er aan komen is al voelbaar.  

Dat geldt niet alleen voor de politieke profilering. Ook achter de schermen is iedereen, vakantie of niet, bezig om alles klaar te maken voor de verkiezingen. Dat betekent het maken van een verkiezingsprogramma, het kiezen van een lijsttrekker en het samenstellen van een lijst. Toch nog werk aan de winkel deze zomer dus, en it brings back memories.

De afgelopen vier jaar zijn voorbijgevlogen. Het voelt alsof het nog vorige zomer was dat ik op mijn balkon, iPad op schoot, onderdelen van het verkiezingsprogramma redigeerde. Tegelijkertijd bereidde ik me als lijsttrekker voor op de gesprekken met alle mensen die een plek op de kieslijst van D66 ambieerden. We mogen ons gelukkig prijzen dat veel van de D66-leden interesse hebben om een steentje bij te dragen aan de Amstelveense samenleving. Veel talent meldde zich.

Inmiddels kijk ik terug op 4 jaar fijne samenwerking met onze 8 raadsleden, waarin we veel hebben kunnen realiseren. Of het nou gaat om investeren in het onderwijs en een duurzamere gemeente, het verminderen van de regeldruk of het helpen van mensen die een baan zoeken. En ik kijk terug op een mooie samenwerking met de andere politieke partijen en mijn collega’s in het college.  

Voor de komende verkiezingen hebben de leden mij opnieuw tot lijsttrekker gekozen. Daar ben ik blij mee en dankbaar voor. Ik kijk er enorm naar uit om samen met onze kandidaten en andere leden de verkiezingen in te gaan en met mensen te spreken over de komende vier jaar (en verder).

Het is weer zomer, en ik zit weer met mijn iPad op schoot. Ik ben bezig met het verkiezingsprogramma en de voorbereidingen van de gesprekken met de kandidaten. Helaas niet op het balkon, maar dat komt hopelijk later deze zomer nog wel. Ik kijk naar buiten, en weer voelt het alsof het pas vorige zomer was dat ik me voorbereidde op de vorige verkiezingen. Het is mooi om het enthousiasme in de partij te zien. Veel mensen gaan in hun vakantie nog aan de slag met het verkiezingsprogramma, en maken plannen voor de campagne. Zo veel enthousiasme, het tovert een glimlach op mijn gezicht. Een zomer met de iPad op schoot: een mooiere zomer kun je je niet wensen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s