Minder regels, meer eenvoud, transparantie en gemak

Soms zijn regels nodig. Om chaos in het verkeer te voorkomen bijvoorbeeld. Maar er kunnen ook te veel regels zijn, en regels kunnen inwoners en ondernemers in de weg zitten. In het verkeer blijkt steeds vaker dat hoe meer verkeersborden er zijn, hoe meer mensen afgeleid raken van het verkeer zelf, hoe meer ongelukken er gebeuren. In Amstelveen dringen we daarom de hoeveelheid verkeersborden terug.

Ook op andere vlakken kunnen regels knellen. Om overbodige regels weg te nemen, procedures eenvoudiger en transparanter, en de regels die wel nodig zijn makkelijker vindbaar te maken, houden we regels, nota’s en beleidsstukken tegen het licht. Zijn de regels begrijpelijk? Waarom zijn ze ooit ingesteld? Kunnen we het eenvoudiger inrichten? Wat kan er voortaan digitaal? Met als doel minder regels, en meer eenvoud, transparantie en gemak voor onze inwoners en ondernemers.

Het afgelopen jaar hebben we al behoorlijk wat regels en nota’s opnieuw bekeken.

We gaan de gemeenteraad voorstellen een flink deel van deze stukken in te trekken. Omdat de regels overbodig zijn, of eenvoudiger kunnen. Ook zorgen we dat de regels die we behouden, makkelijker terug te vinden zijn, bijvoorbeeld door zo veel mogelijk in het bestemmingsplan op te nemen, in plaats van in allerlei aparte nota’s.

De komende tijd houden we nog meer stukken, procedures en regels tegen het licht. Mocht u zelf nog ideeën hebben, dan horen wij deze graag.

IMG_9317 (2)

One thought on “Minder regels, meer eenvoud, transparantie en gemak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s